Temat szkolenia
Strona główna > Szkolenia > Kucharz
20.01.2025 (pon.), 16:00
13.01.2025 (pon.), 16:00
20.01.2025 (pon.), 08:00
KURSY REALIZUJEMY RÓWNIEŻ W KAŻDYM MIEŚCIE NA TERENIE CAŁEJ POLSKI
80
Ceny dotyczą grup minimum 10 osób
Kurs dostępny bezpłatnie z dofinansowaniem KFS lub BUR
Dowiedz się więcej:
tel. 531 191 181
lub
tel. 500 177 049
Kurs dostępny z dofinansowaniem KFS lub BUR – Dzięki dofinansowaniu szkoleń osoby indywidualne oraz przedsiębiorcy i pracownicy mikro, małych i średnich firm w całym kraju mogą otrzymać nawet 100 % dofinansowania na wybrane przez siebie usługi szkoleniowe.
Szkolenie z dofinansowaniem z BUR znajdziesz: Wyszukiwarka usług – Baza Usług Rozwojowych – PARP
Osoba zainteresowana składa wniosek o dofinansowanie u właściwego operatora
Sprawdź kto jest operatorem BUR w Twoim województwie Dofinansowanie – PARP – Centrum Rozwoju MŚP
Uczestnicy nabędą wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu gastronomii, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzania zup, dań podstawowych. oraz dekoracji stołów.
Nasz program przygotuje Cię również do egzaminu czeladniczego, otwierając drzwi do pełnoprawnego bycia kucharzem. (przystąpienie do egzaminu opcjonalne, za dodatkową opłatą).
Oferujemy płatność w ratach dla wcześniejszych zapisów!
1.2. Wpływ żywności na zdrowie
1.3. Diety specjalne
Moduł 2: Minimum Sanitarne w Gastronomii 2.1. Higiena osobista
2.2. Bezpieczeństwo żywności
2.3. Sprzęt i stanowisko pracy
Moduł 3: Procesy Technologiczne Stosowane w Produkcji Żywności 3.1. Obróbka wstępna surowców
3.2. Gotowanie i smażenie
3.3. Przechowywanie żywności
Moduł 4: Komponowanie Dań 4.1. Techniki komponowania menu
4.2. Zasady łączenia składników
Moduł 5: Sporządzanie Prostych Dań, Przekąsek, Napojów 5.1. Techniki przygotowywania zup
5.2. Przygotowanie dań podstawowych
5.3. Przygotowanie przekąsek i napojów
Moduł 6: Dekorowanie Stołów na Różne Okazje 6.1. Sztuka dekoracji stołów
6.2. Wybór odpowiednich nakryć stołowych
Moduł 7: Zajęcia Praktyczne
7.1. Praktyczne zastosowanie zdobytej wiedzy
Szczegółowy terminarz zajęć (np. w konkretne dni tygodnia, w weekendy itp.) jest ustalany wspólnie z zainteresowanymi podczas spotkania organizacyjnego przed rozpoczęciem szkolenia
Zaświadczenie wydane na podstawie § 23 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 6 października 2023 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 2175).
W ramach kursu masz możliwość skorzystania z egzaminu czeladniczego za opłatą i uzyskania kwalifikacje w zawodzie
skrypt tematyczny, notatnik, długopis, teczka szkoleniowa, odzież ochronna
Termin może ulec zmianie, jeżeli szkolenie nie posiada oznaczenia "potwierdzone".
Uczestnicy otrzymają zaświadczenie o ukończeniu szkolenia zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2014 r., poz. 622).
Jesteśmy wpisani do Rejestru Instytucji Szkoleniowych 2.06/00031/2004
Lublin
ul. Narutowicza 62, 20-013
tel. 81 442 06 77, 81 441 33 32
Nr konta: 47 1140 1094 0000 3068 2000 1001
studium.lublin@kursor.edu.pl
Zamość
ul. Partyzantów 9, 22-400
Biała Podlaska
ul. Narutowicza 66, 21-500
© 2003–2024 Ośrodek Szkoleniowy KURSOR • Polityka cookies • Regulamin serwisu internetowego • Polityka prywatności • Poczta dla pracowników