Temat szkolenia
Strona główna > Szkolenia > Kurs cukiernika
24.01.2025 (pt.), 09:00
13.01.2025 (pon.), 09:00
20.01.2025 (pon.), 09:00
KURSY REALIZUJEMY RÓWNIEŻ W KAŻDYM MIEŚCIE NA TERENIE CAŁEJ POLSKI
80
Ceny dotyczą grup minimum 10 osób
Kurs dostępny bezpłatnie z dofinansowaniem KFS lub BUR
Dowiedz się więcej:
tel. 531 191 181
lub
tel. 500 177 049
Kurs dostępny z dofinansowaniem KFS lub BUR – Dzięki dofinansowaniu szkoleń osoby indywidualne oraz przedsiębiorcy i pracownicy mikro, małych i średnich firm w całym kraju mogą otrzymać nawet 100 % dofinansowania na wybrane przez siebie usługi szkoleniowe.
Szkolenie z dofinansowaniem z BUR znajdziesz: Wyszukiwarka usług – Baza Usług Rozwojowych – PARP
Osoba zainteresowana składa wniosek o dofinansowanie u właściwego operatora
Sprawdź kto jest operatorem BUR w Twoim województwie Dofinansowanie – PARP – Centrum Rozwoju MŚP
Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy teoretycznej, ale również umożliwienie praktycznego doskonalenia umiejętności pod czujnym okiem doświadczonego cukiernika.
Podczas szkolenia zdobędziesz niezbędne umiejętności w zakresie przygotowywania różnorodnych ciast, kremów i dekoracji cukierniczych. Nasze zajęcia obejmują nie tylko techniki tradycyjne, ale również najnowsze trendy w świecie cukiernictwa, abyś mógł tworzyć niepowtarzalne i modowe wypieki.
Nasz program przygotuje Cię również do egzaminu czeladniczego, otwierając drzwi do pełnoprawnego bycia cukiernikiem. (przystąpienie do egzaminu opcjonalne, za dodatkową opłatą).
Oferujemy płatność w ratach dla wcześniejszych zapisów!
Wprowadzenie do cukiernictwa
– Wprowadzenie do zawodu cukiernika
– Bezpieczeństwo i higiena pracy
– Wyposażenie i narzędzia cukiernicze
– Znajomość i obsługa sprzętu cukierniczego
– Rodzaje narzędzi używanych w cukiernictwie
– Składniki cukiernicze
Techniki Cukiernicze
– Masa cukiernicza
– Ciasta
– Przygotowywanie nadzień i kremów
– Ciastka i wypieki małe
Dekoracja i Prezentacja
– Sztuka dekoracji cukierniczej
– Modelowanie figur z masy cukrowej
– Prezentacja wyrobów cukierniczych
Zajęcia praktyczne
– Samodzielne przygotowywanie wyrobów
– Samodzielne przygotowywanie wybranych produktów cukierniczych
Obsługa klienta
– Nabywanie umiejętności obsługi klienta w cukierni
Zajęcia odbywają się w dogodnych godzinach
Szczegółowy terminarz zajęć jest ustalany wspólnie z zainteresowanymi podczas spotkań organizacyjnych
Zaświadczenie wydane na podstawie § 23 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 6 października 2023 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 2175).
W ramach kursu masz możliwość skorzystania z egzaminu czeladniczego za opłatą i uzyskania kwalifikacji w zawodzie
notatnik, długopis, teczka szkoleniowa,
Zapewniamy ciepłe i zimne napoje 😉
Termin może ulec zmianie, jeżeli szkolenie nie posiada oznaczenia "potwierdzone".
Uczestnicy otrzymają zaświadczenie o ukończeniu szkolenia zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2014 r., poz. 622).
Jesteśmy wpisani do Rejestru Instytucji Szkoleniowych 2.06/00031/2004
Lublin
ul. Narutowicza 62, 20-013
tel. 81 442 06 77, 81 441 33 32
Nr konta: 47 1140 1094 0000 3068 2000 1001
studium.lublin@kursor.edu.pl
Zamość
ul. Partyzantów 9, 22-400
Biała Podlaska
ul. Narutowicza 66, 21-500
© 2003–2024 Ośrodek Szkoleniowy KURSOR • Polityka cookies • Regulamin serwisu internetowego • Polityka prywatności • Poczta dla pracowników