Temat szkolenia
Strona główna > Szkolenia > Kurs Nowe trendy w sztuce kulinarnej…
02.06.2025 (pon.), 08:00
05.06.2025 (czw.), 08:00
12.06.2025 (czw.), 08:00
KURSY REALIZUJEMY RÓWNIEŻ W KAŻDYM MIEŚCIE NA TERENIE CAŁEJ POLSKI
16
Kurs dostępny bezpłatnie z dofinansowaniem KFS lub BUR
Dowiedz się więcej:
tel. 531 191 181
lub
tel. 500 177 049
Szkolenie z dofinansowaniem z BUR i KFS znajdziesz: Wyszukiwarka usług – Baza Usług Rozwojowych – PARP
Grupa docelowa usługi:
Korzyści z udziału w kursie:
MODUŁ 1: Nowe trendy w kuchni i nowoczesne techniki kulinarne
– aktualne kierunki w gastronomii: lokalność, wege, sezonowość, „zero waste”
– techniki takie jak: sous-vide, fermentacja, espuma – pokaz i praktyka
– ćwiczenia z wykorzystaniem nowoczesnych urządzeń kuchennych
MODUŁ 2: Świadome odżywianie i komponowanie zdrowego menu
– podstawy dietetyczne i trendy zdrowego żywienia
– alternatywy dla klasycznych produktów: bez glutenu, laktozy, z ograniczeniem cukru
– projektowanie i tworzenie zbilansowanych dań – ćwiczenia praktyczne
MODUŁ 3: Kuchnie świata – inspiracje i warsztat smaków
– charakterystyka wybranych kuchni: śródziemnomorska, meksykańska, azjatycka
– różnorodność przypraw, technik i sposobów podania
– przygotowanie potraw tematycznych – praktyczny warsztat
MODUŁ 4: Organizacja eventów gastronomicznych – od pomysłu do realizacji
– typy imprez, potrzeby gości, formy serwisu
– planowanie wydarzenia: menu, dekoracja, logistyka
– mini-projekt wydarzenia – grupowa prezentacja
Szkolenie kładzie nacisk na praktyczne umiejętności, pracę zespołową i tworzenie gotowych rozwiązań, które uczestnicy mogą wdrożyć od razu po kursie.
Kurs przygotowuje do projektowania nowoczesnego menu zgodnego z aktualnymi trendami kulinarnymi, stosowania innowacyjnych technik gastronomicznych oraz planowania i realizacji wydarzeń z elementami organizacji i dekoracji gastronomicznej.
Wymagania – badania SANEPID
Szczegółowy terminarz zajęć (np. w konkretne dni tygodnia, w weekendy itp.) jest ustalany wspólnie z zainteresowanymi podczas spotkania organizacyjnego przed rozpoczęciem szkolenia
Zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 652)
skrypt tematyczny, notatnik, długopis, teczka szkoleniowa
Termin może ulec zmianie, jeżeli szkolenie nie posiada oznaczenia "potwierdzone".
Uczestnicy otrzymają zaświadczenie o ukończeniu szkolenia zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2014 r., poz. 622).
Jesteśmy wpisani do Rejestru Instytucji Szkoleniowych 2.06/00031/2004
Lublin
ul. Narutowicza 62, 20-013
tel. 81 442 06 77, 81 441 33 32
Nr konta: 47 1140 1094 0000 3068 2000 1001
studium.lublin@kursor.edu.pl
Zamość
ul. Partyzantów 9, 22-400
Biała Podlaska
ul. Narutowicza 66, 21-500
© 2003–2025 Ośrodek Szkoleniowy KURSOR • Polityka cookies • Regulamin serwisu internetowego • Polityka prywatności • Poczta dla pracowników